skip to Main Content

Boontje voor koffie

Stijn van Schoonlandt, oprichter van de Koffieliefhebber, heeft reeds sinds lang een boontje voor koffie.

Reeds jaren drink ik espresso van vers gemalen bonen. Steeds zocht ik naar lekkere koffies, maar de zoektocht naar echte speciality koffie die je via het internet kan bestellen blijft beperkt in België. Vaak kwamen mijn koffies van branders in het buitenland. Dit bracht mij op het idee om zelf mijn zaak op te richten.

Vanuit zijn passie besliste hij in 2014 om er volledig voor te gaan. Na uitgebreide opleidingen in het vak (koffiebranden, Barista,…) , richtte hij begin 2015 de Koffieliefhebber op. Sindsdien brandt hij uiterst exclusieve single-origine koffiebonen op ambachtelijke wijze. Deze zijn zeer selectief uitgezocht op smaak en kwaliteit en afkomstig van de beste plantages.

MEGABarista_1

Interesse voor thee volgde ….

Maar wie koffie zegt, zegt ook thee. Eind 2015 ging Stijn opnieuw in de leer, ditmaal om theesommelier te worden. Sinds november 2016 is hij de trotse bezitter van een ITMA theesommelier & Master Teablender certificaat, wat hem toelaat ook zelf eigen theeën te blenden en kwaliteitsvolle  theeën te onderscheiden van andere. Zijn tweede nieuwe passie werd geboren…  en zo ontstond ook de ‘Theeliefhebber‘.

Zijn teamasters Chas Kroll, Melissa Salazar, en Catrin Ruding waren bovendien zo vol lof over zijn eindwerk en blends, dat hij nu ook de rol van regionaal Directeur ITMA voor Europa op zich mag nemen. Dit betekent dat Stijn vanaf 2017 de verdere ITMA Theesommelier opleidingen in Europa voor zijn rekening zal nemen.

Bovendien heeft hij zijn passie ook doorgeven aan zijn vrouw Leen, die sinds oktober 2016 nu mee actief is in de zaak.

Naast de verkoop van specialty koffies en thee, hebben Stijn en Leen zich ook tot doel gesteld hun passie te delen met anderen. Hiertoe organiseren ze op regelmatige basis workshops, lezingen, proeverijen,  … zowel voor particulieren als voor bedrijven. De ultieme  ‘koffie/thee’ beleving staat er steeds centraal.

Sinds oktober 2016 is de Koffieliefhebber ook met trots een Straffe Streek producent.

Eind mei 2017 namen we ons ‘Handmade In Belgium-label in ontvangst en zijn we ook HIB-ambassadeur.

In de Pers

logo_leuven actueel
ROBTV logo
DSC_0595
Back To Top