skip to Main Content

Op vrijdag 9 juni vertrok onze theesommelier Stijn Van Schoonlandt richting het hete Las Vegas om zich een kleine week onder te dompelen in hét ’thee’evenement van het jaar : de World Tea Expo.  Meer dan 80 sprekers vanuit alle hoeken van de wereld deelden er hun nieuwste ideeën en trends in thee. Het is de grootste ’thee’expo in de westerse wereld met meer dan 200 exposanten en zo’n 4000 bezoekers uit 48 landen.

Voor Stijn ongelofelijk interessant, zij het alleen al om topsprekers zoals Kevin Gascoyne, Jane Pettigrew, James Norwood Pratt, … te horen vertellen over hun ervaringen en laatste nieuwe ideeën over theetrends. Ook zijn er heel wat opleidingssessies, zoals ’tea cupping’ technieken, ’tasting sessies en ’tea blending’ sessies,… die hij bijwoonde, samen met andere thee experts in het vak.  In de expohal tenslotte leerde hij ook kennismaken met de laatste nieuwe producten en leveranciers op de markt.

Eén van de ‘highlights’ op de World Tea Expo dit jaar was de ‘Winners Tasting Circle’, die op 14 juni plaatsvond. Onze theesommelier was er eveneens bij en vertegenwoordigde er de Belgische kleuren met zijn award winning blend ‘Crispy Chocolate’. Hiervoor nam hij eerder dit jaar deel aan de Global Tea Championship 2017 en behaalde er de 3de plaats in de categorie van de ‘blended black tea’. Alle laureaten mochten zich die dag voorstellen en hun winnende thee laten proeven. De reacties op ons Belgisch theetje waren zeer positief :  ‘Unieke smaak, mooi uitgewerkte en gebalanceerde thee, lange nasmaak,…’. Geen Belg die ons hier ooit in voorgegaan is. Hier zijn we toch echt wel fier op.

En nu terug aan de slag! Met al de nieuwe opgedane kennis hebben we heel wat inspiratie en ideeën opgedaan die we de komende maanden (en jaar) verder vorm gaan geven. Dit wensen we heel concreet te maken met specifieke opleidingsprogramma’s, het aanbieden van nieuwe producten, het opzetten van nieuwe samenwerkingsconcepten,  … Wij zijn alvast enthousiast en gaan ervoor!

LV_Sign         winnerscircle_2

WS_blendingwithherbs_4        wte_expo_5

teaspresso_4

Back To Top