skip to Main Content

Op 19 maart vond bij Bon appetit de workshop “Japanse theeën: een rijkdom aan smaak en cultuur”, plaats.

Een onderwerp waar zeer weinig mensen al mee vertrouwd zijn, nochtans “erg boeiend”, zo zeiden de deelnemers na afloop van de workshop. “Het is leuk om eens ondergedompeld te worden in een andere cultuur en de waarden en normen van deze cultuur te leren kennen.”

Inderdaad, Japan is al eeuwenlang een theenatie, maar de manier waarop zij hun thee produceren en consumeren, verschilt toch behoorlijk van hoe de omliggende thee producerende landen dit doen. Stijn Van Schoonlandt gaf hieromtrent een uitgebreide toelichting en focuste zowel op de specifieke eigenschappen van de Japanse theeën als op de cultuur en ook de Japanse ceremonieën die ze houden als ze thee drinken.

Nadien volgde een brede uitleg over de verschillende soorten Japanse theeën en hun eigenschappen. Uiteraard konden de deelnemers telkens proeven en hun smaakpapillen hun werk laten doen. Wie Japan zegt, zegt GROENE thee, maar weet dat hun assortiment van theeën heel breed is: Bancha, Sencha, Fukamushicha, Gyokuru, Kukicha, Hojicha, … en natuurlijk Matcha niet te vergeten, met haar uitzonderlijke gezondheidseigenschappen.

Na afloop waren de reacties heel positief. Ook kregen de deelnemers nog 2 staaltjes mee naar huis, kwestie van thuis op het gemak nog eens te kunnen nagenieten!!

 

DSC_0099

 

 

Back To Top