skip to Main Content

Sinds zaterdag 28 januari 2017 is het restaurant – hotel De Bibliotheek te Vaalbeek , eigenaar van zijn nieuwe  WMF espresso koffiemachine en schenken ze koffies van de Koffieliefhebber.

Ben Vanderbiest, eigenaar van de Bibliotheek, was in zijn zoektocht naar een nieuwe koffiemachine minder te vinden voor een halfautomaat, aangezien dergelijke machines de nodige “barista” kennis vereisen van hun personeel. De bediening ervan is lang niet zo eenvoudig. Het andere alternatief in de wereld van de koffieapparaten is een volautomaat, maar deze geeft dan weer niet de barista kwaliteit espresso die je op een halfautomaat koffiemachine kan klaarmaken.

De Koffieliefhebber gaf De Bibliotheek zijn advies, en kwam met de nieuwe WMF espresso koffiemachine voor de dag. Deze machine, ook 3/4 automaat genoemd, is uniek in zijn soort, en combineert het beste van de twee werelden.  De WMF machine produceert een perfecte espresso van barista kwaliteit. Net zoals bij een halfautomaat beschikt deze over portafilters, maar de verschillende stappen en handelingen die door een barista moeten uitgevoerd worden, zijn in deze machine volledig geautomatiseerd. De portafilter hoeft enkel aangebracht te worden, een simpele druk op de knop, en de perfecte espresso wordt gemaakt. Nadien de portafilter verwijderen en ledigen, en klaar!

De simpele bediening en toch een kwaliteitsvolle espresso produceren waren voor Ben Vanderbiest doorslaggevende elementen om te gaan voor deze machine. Voor de koffies koos De Bibliotheek voor onze Colombia, La Cristalina en de Keniaanse, Kiambu. Beide koffies komen op deze machine ten volle tot hun recht. Het personeel is alvast grote fan, zowel van de machine als van de koffies!

DSC_0009      DSC_0008

_DSC2617

 

 

 

Back To Top