skip to Main Content

Op 10 maart trok Stijn naar Londen om er de 2-daagse internationale ITMA cursus theesommelier te geven, die op 11 & 12 maart doorging in de Waldorf Hilton, in hartje Londen.

Deze cursus maakt deel uit van een intensief programma die start met het volgen van een cursus, gevolgd door een deel zelfstudie, het beoordelen van theeën die ITMA bezorgt, het blind kunnen herkennen van een thee, het maken van een aantal eigen blends, het maken van een ‘paper’ en een eindexamen afleggen. Dit alles onder constante begeleiding van de theemasters die steeds ter beschikking staan voor het beantwoorden van vragen.

Op 11 & 12 maart ging het programma van start. Op deze 2 dagen kregen de deelnemers enerzijds een grote bagage theorie mee, gaande van de ITMA organisatie,  thee cupping, benodigdheden voor het zetten van thee, de geschiedenis van thee wereldwijd, de thee markt en evolutie, tot de typische karakteristieken van thee per land.  Daarnaast werden er uiteraard ook heel wat verschillende theetjes klaargemaakt,  geproefd en beoordeeld. Een welgevuld programma, maar enorm leerrijk en boeiend voor diegenen die dagdagelijks met thee bezig zijn en zich echt grondig willen verdiepen in de materie…

Uiteraard werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om voor/na de cursus de sfeer in Londen op te snuiven en even binnen te lopen in het oudste theehuis van Londen ‘TWININGS’, dat slechts op een steenworp verwijderd is van het Waldorf Hilton hotel, waar de cursus doorging. Een must, en een unieke belevenis voor elke ware theeliefhebber!

Had je er graag bij geweest? Geen nood, er staan nog nieuwe ITMA cursussen ingepland. De eerstvolgende cursus zal doorgaan op 6& 7 mei in Leuven (meer info). En in het najaar hebben we er opnieuw eentje in Londen, op 23 & 24 september (meer info).

 DSC_0088

DSC_0092                              DSC_0098     

 

TWININGS lodon    London+2012+Shopping+Twinings+Strand+Gy1QpsEDP8jl[1]

Back To Top